Case 66

65 jarige blanke dame. Sy het Lupus en word sistemies met steroiede behandel. Baie kwaai droee oe, bo en onder Odyssey Plus (punctum plugs) in albei oe, Systane en Optive soos nodig. Kla nou van krapperige oe veral regs (eerste twee fotos links is die ander een). Lyk amper soos n dellen (kornea melt) maar oog is nie te rooi nie en simptome min. Links is daar soortgelyke letsel. Laaste fotos is met lens op die oog (bubble oor die gat). Wat dink julle is die en hoe moet dit hanteer word? Die letsel is tot op Descemet se vlak in die regter kornea, en die simptome plus rooiheid is minimaal vir so n groot gat.  
 • db practice logo
 • DB case 66 pic 1
 • DB case 66 pic 2
 • DB case 66 pic 3
 • DB case 66 pic 4
 • DB case 66 pic 5
 Dirk again:
 • So far no takers on this one. Therapy seems to have worked with the left eye nearly completely cleared with minimal epithelial staining. Now just more than 1 week on treatment. The right eye still has an excavation which is healing slowly at this stage. The eyes are white with minimal discomfort. Still waiting for your opinions as I have very little idea as to what this is although my therapy seems to work. I need a long term solution though? My therapy will follow some answers.
 
 • DB case 66 pic 6
 • Right
 • DB case 66 pic 7
 • Left
 • DB case 66 pic 8
 • Right
 • DB case 66 pic 9
 • Right

Leave a Reply

css.php